вівторок, 14 лютого 2017 р.

14 лютого - День всіх закоханих!!!!!!

14 лютого у багатьох країнах святкують день Святого Валентина, або як його називають -  День усіх Закоханих, і Україна не є винятком. Цей день прийнято проводити з коханими людьми, дарувати їм подарунки і листівки у формі сердець, які називають «валентинками». Увійшовши до української культури відносно нещодавно День Св. Валентина вже набув досить великої популярності, особливо серед молоді, і святкується більшістю жителів України. Хоча, звичайно, є супротивники цього свята, які через низку обставин відмовляються від його святкування, або ж влаштовують  свого роду Антидень Св. Валентина.
Це свято має давню історію, оповиту легендами, одна з яких виникла в часи середньовіччя і оповідає історію молодого єпископа міста Терни на ім'я Валентин, який сприяв закоханим в їх прагненні бути разом. Він допомагав їм писати любовні листи, допомагав помиритися тим, які посварилися, і таємно вінчав закоханих. Є версія, що його арешт був пов'язаний саме з таємними вінчаннями, оскільки римський імператор Юлій Клавдій II наклав заборону на одруження солдатів римських легіонів і забороняв їм закохуватися. Хоча істинна історія життя священика Валентина залишається невідомою.
Знаходячись у в'язниці за свій «злочин» Валентин закохався в дочку ката, яка страждала сліпотою, і зцілив її. Хоча існує версія, що насправді  він вилікував її на прохання її батька, а вона закохалася в нього. Перед самою стратою Валентин написав своїй коханій прощальну записку, залишивши підпис «Твій Валентин». Так з'явилися листівки «валентинки», які увійшли до ужитку з 1880-х років, як і святкування Дня Святого Валентина.
День Св. Валентина - католицьке свято, проте мало кому відомо, що існує і православне свято, присвячене закоханим серцям. Днем закоханих в православній церкві можна вважати день успіння преподобної мучениці Февронії і благовірного князя Петра, який припадає на 8 липня.
У церковному вченні значиться, що людська цілісність була зруйнована гріхопадінням, до якого Адам і Єва були нібито дзеркальним відображенням один одного, але в результаті гріхопадіння це «дзеркало» було розбите. І внутрішню єдність можна знайти лише у священному таїнстві браку.
Любов Петра і Февронії, які були посвячені в ченці під іменами Давид і Єфросинія, навіть після смерті були нерозлучні. Подружжя заповідало після смерті покласти їх в одну могилу, заздалегідь підготувавши собі гробницю. Проте їх воля не була виконана, і, померши 8 липня, вони були покладені в різних трунах. Але наступного дня сталося диво - вони були в одній гробниці. І як люди не намагалися їх розлучити, їм це не вдавалося.
Проте, День Святого Валентина залишається практично міжнародним і найбільш поширеним святом, присвяченим такому світлому почуттю. Хоча сьогодні сенс і розуміння свята значно розширилися, і від свята любові між чоловіком і жінкою він перетворився на свято люблячих і улюблених сердець, адже цього дня прийнято вітати не лише свою «половинку», але і рідних і близьких.
за матеріалами сайту http://ua-travelling.com

Немає коментарів:

Дописати коментар